Seznam blogů

22. 12. 2019

Krémy na řezy a dorty

Happy Birthday to you daddy am that an icon is plus one today I wish you long life prosperity and many joyfull years of good health and favour from men HappyBirthday SirKaramelový krém

Na náplň svaříme krystalový cukr na karamel, 
zalijeme 1 dl vody, necháme rozvařit.

Pak si do zbylé vody rozmícháme mouku, přilijeme do rozvařeného karamelu a ještě chvíli povaříme dohusta. 
Po mírném vychlazení utřeme s máslem a moučkovým cukrem.

100 g cukr krystal 2 dcl vody 30 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 200 g másla

Základní máslový krém 

Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši.

Základní máslový krém s pudinkem
250 ml mléko
125 g tuk
80 g cukr moučka
1 ks vanilkový pudink



23+ Super Ideas Cake Decorating Ideas Easy Sheet #cakesdecorating



ČOKOLÁDOVÝ krém:
Vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokolády

OŘECHOVÝ krém:
Vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo


KOKOSOVÝ krém:

Přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu.

PAŘÍŽSKÝ krém:
0,5 l smetany ke šlehání 33%
150 g cukru krupice
5 PL kakaa - prosáté 
200 g čokolády na vaření
250 g máslaZa stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat.
Pak dát do lednice, nejlépe do druhého dne .
Pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.






Ananasový krém

125 g ananasový kompot
30 g solamyl (bramborový škrob)
50 g cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
125 ml smetana ke šlehání (30 % tuku)

Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 
6 lžících zředěné ananasové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme do varu. Stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme rozkvedlaný solamyl, krátce povaříme, necháme vychladit, občas promícháme.

Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.

Máslový základní krém do dortů (ze žloutků)
350 g másla
2 žloutky
300 g cukru
200 ml mléka
2 sáčky vanilkového cukru
1 čajová lžička rumu

Nalijte mléko do hrnce a přidejte žloutky, cukry a vařte za stálého míchání na malém ohni. 3 minuty.
Odstavte a nechte vychladnout.
Po vychladnutí spojíme s rozšlehaným máslem a rumem.


Základní korpus na dort  / na hrnky