Karamelový krém
Na náplň svaříme krystalový cukr na karamel,
zalijeme 1 dl vody, necháme rozvařit.
Pak si do zbylé vody rozmícháme mouku, přilijeme do rozvařeného karamelu a ještě chvíli povaříme dohusta.
Po mírném vychlazení utřeme s máslem a moučkovým cukrem.
100 g cukr krystal 2 dcl vody 30 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 200 g másla
Základní máslový krém s pudinkem
250 ml mléko
125 g tuk
80 g cukr moučka
1 ks vanilkový pudink
OŘECHOVÝ krém:
Vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
KOKOSOVÝ krém:
Přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu.
PAŘÍŽSKÝ krém:
0,5 l smetany ke šlehání 33%
150 g cukru krupice
5 PL kakaa - prosáté
zalijeme 1 dl vody, necháme rozvařit.
Pak si do zbylé vody rozmícháme mouku, přilijeme do rozvařeného karamelu a ještě chvíli povaříme dohusta.
Po mírném vychlazení utřeme s máslem a moučkovým cukrem.
100 g cukr krystal 2 dcl vody 30 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 200 g másla
Základní máslový krém
Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného míchání vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši.
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách do něj za občasného tření vmícháme vychladlou kaši.
250 ml mléko
125 g tuk
80 g cukr moučka
1 ks vanilkový pudink
ČOKOLÁDOVÝ krém:
Vmícháme po částech 50 g změklé nebo nastrouhané čokoládyOŘECHOVÝ krém:
Vmícháme 3 - 5 lžic jemně nastrouhaných nebo umletých vlašských ořechů nebo
KOKOSOVÝ krém:
Přidáme 4 lžíce strouhaného kokosu. Také můžeme přidat trochu rumu.
PAŘÍŽSKÝ krém:
0,5 l smetany ke šlehání 33%
150 g cukru krupice
5 PL kakaa - prosáté
200 g čokolády na vaření
250 g máslaZa stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat.
Pak dát do lednice, nejlépe do druhého dne .
Pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.
30 g solamyl (bramborový škrob)
50 g cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
125 ml smetana ke šlehání (30 % tuku)
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v
250 g máslaZa stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao.
Do horkého zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo.
Necháme vychladnout, během chladnutí občas promíchat.
Pak dát do lednice, nejlépe do druhého dne .
Pak to všechno šlehačem vyšleháme - předtím podle potřeby možno trochu nahřát.
Ananasový krém
125 g ananasový kompot30 g solamyl (bramborový škrob)
50 g cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
125 ml smetana ke šlehání (30 % tuku)
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v
6 lžících zředěné ananasové šťávy. Zbylou šťávu přivedeme do varu. Stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme rozkvedlaný solamyl, krátce povaříme, necháme vychladit, občas promícháme.
Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.
Citronovou šťávu vmícháme do teplého, ne zcela ztuhlého krému. Smetanu ušleháme. Plátky ananasu nakrájíme na malé kousky. Šlehačku a ananas vmícháme do krému. Naplníme do skleněné mísy nebo dezertních misek. Necháme vychladit, aby byl pevnější.
Máslový základní krém do dortů (ze žloutků)
350 g másla
2 žloutky
300 g cukru
200 ml mléka
2 sáčky vanilkového cukru
1 čajová lžička rumu
Nalijte mléko do hrnce a přidejte žloutky, cukry a vařte za stálého míchání na malém ohni. 3 minuty.
Odstavte a nechte vychladnout.
Po vychladnutí spojíme s rozšlehaným máslem a rumem.
Základní korpus na dort / na hrnky
350 g másla
2 žloutky
300 g cukru
200 ml mléka
2 sáčky vanilkového cukru
1 čajová lžička rumu
Nalijte mléko do hrnce a přidejte žloutky, cukry a vařte za stálého míchání na malém ohni. 3 minuty.
Odstavte a nechte vychladnout.
Po vychladnutí spojíme s rozšlehaným máslem a rumem.
Základní korpus na dort / na hrnky