Twisted Korean doughnuts with English subtitles
Rychlé šišky z jogurtu
INGREDIENCE
500 g polohrubé mouky
225 g bílého jogurtu
1-2 vejce
70 g cukru
1 prášek do pečiva
rum
POSTUP
Ze všech surovin vypracujte v míse těsto. Nechte ho na teplém místě odpočinout pod utěrkou 30 minut. Dobu odpočinutí nezkracujte.
Potom z těsta rozválejte hrubší plát. Z něho vykrájejte obdélníky. V každém obdélníku udělejte do středu řez.
Kobližky kynuté
- 50 dkg polohrubé mouky
- 3 dkg cukru
- 3 dkg másla
- cca 250 ml mléka
- 3 dkg droždí
- 3 žloutky
- 3 lžíce rumu - rum se dává,aby se při smažení do těsta nenasákl olej
- sůl
- olej na smažení
- moučkový cukr na obalení
- Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vyválíme cca 1 cm vysoký plát. Na jedné polovině plátu si hrnečkem naznačíme kolečka, ale nevykrajujeme je. Do středu každého kolečka dáme lžičku marmelády smíchanou s vanilkovým cukrem a rumem, překryjeme druhou polovinou plátu a v místech vyboulení vykrojíme hrnečkem kolečka.
Takto připravené koblihy přikryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout. Koblihy smažíme ve vyšší vrstvě sádla (oleje) na mírnějším ohni po obou stranách dozlatova.
Rychlé tvarohové kobližky
Potřebujete
1 tvaroh ve vaničce • 2 vejce • 1 lžíci rumu • 250 g polohrubé mouky • 1 lžíci cukru • špetku soli • 1 prášek do pečiva • citronovou kůru • mléko • olej na smažení
Na obalení:
moučkový cukr • vanilkový cukr • mletou skořici
Postup:
Všechny ingredience smícháme dobře dohromady a necháme ještě asi půl hodinky stát.
1 tvaroh ve vaničce • 2 vejce • 1 lžíci rumu • 250 g polohrubé mouky • 1 lžíci cukru • špetku soli • 1 prášek do pečiva • citronovou kůru • mléko • olej na smažení
Na obalení:
moučkový cukr • vanilkový cukr • mletou skořici
Postup:
Všechny ingredience smícháme dobře dohromady a necháme ještě asi půl hodinky stát.
Koblížky budou potom nadýchanější. Těsto vykrajujeme lžící, posypeme si je moukou a vytvarujeme na placičku vysokou cca 1 cm. Pokládáme na posypaný talíř.
Takhle připravené koblížky (zatím to jsou vlastně placičky) vkládáme do rozpáleného oleje
Takhle připravené koblížky (zatím to jsou vlastně placičky) vkládáme do rozpáleného oleje
( musí ho být hodně, aby v něm plavaly) a pečeme z obou stran dozlatova.
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
3 lžíce cukr krupice + vanilkový cukr
4 lžíce zakysané smetany
2 hrnky hladké mouky + špetka soli
1/2 lžičky sody bikarbony
1 lžíci rumu
Ušleháme vejce s cukrem s vanilkovým., smetanu, rum a nakonec sypké přísady (mouka,sůl,soda).
Zpracujeme na vále a tvoříme šišky,které smažíme.Nakonec obalíme v moučkovém cukru.
Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem.
Koblížky se zakysané smetany
2 vejce3 lžíce cukr krupice + vanilkový cukr
4 lžíce zakysané smetany
2 hrnky hladké mouky + špetka soli
1/2 lžičky sody bikarbony
1 lžíci rumu
Ušleháme vejce s cukrem s vanilkovým., smetanu, rum a nakonec sypké přísady (mouka,sůl,soda).
Zpracujeme na vále a tvoříme šišky,které smažíme.Nakonec obalíme v moučkovém cukru.