Tyrolské špekové knedlíky
5 rohlíků (starší)Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, Špek a uzené maso na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova.Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce.
Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.
Osolíme, promícháme a mokrýma rukama vytvoříme 9 koulí velikosti golfového míčku.
Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.
Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého hovězího vývaru, vložíme uvařené knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou.
Podle starých zvyklostí se první knedlík jí přímo v polévce, další se podávají s kyselým zelím, červeným zelím, zelným salátem, nebo také k masovým pokrmům, například ke guláši.