Seznam blogů

20. 1. 2020

Těstoviny - se zelím (z hlávkového zelí) / Šunkofleky s uzeným masem


Masové pokrmy: Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření:

Fleky se zelím
Zelí nakrouháme a na oleji restujeme tak dlouho, dokud lehce nezhnědne. Pozor, chce to hlídat, neboť zelí může velmi rychle začít hnědnout a pálit se. Musíme ho častěji míchat.
Osolíme a opepříme.


Dáme si vařit osolenou vodu a uvaříme fleky. Vaříme je podle návodu asi 8 min.
Uvaříme fleky a přimícháme je do restovaného zelí. 

Fleky se zelím z webu www.toprecepty.cz
Na pánvi k tomu opečeme na kostičky pokrájený uzený bok, uzené nebo (špekáček). Tím pak fleky na talíři posypeme.

Nudle se zelím a slaninou

slanina nakrájená na kousky 340
velká sladká cibule nakrájená na plátky 1 ks
česnek, prolisovaný 3 stroužky
středně velká hlávka bílého zelí, nakrouhaná 1 ks
široké vaječné nudle 450
sůl a pepř

Nakrájenou slaninu vložte do pánve a restujte na mírném ohni dozlatova.
Zatímco se slanina restuje, připravte si velký hrnec. 
Nalijte do něj dostatek vody, v průběhu osolte a přiveďte k varu. 
Vařte v něm nudle podle návodu. Jakmile budou hotové, slijte je a dejte stranou.

K hotové slanině přidejte plátky oloupané cibule, prolisovaný česnek a restujte: dokud cibule nezesklovatí.
Přidejte nakrouhané zelí a restujte do změknutí.Jakmile změkne přidejte vařené nudle a promíchejte.

Šunkofleky s uzeným masem
těstoviny – fleky 250 g
uzené maso 250 g
máslo 1 lžička a 1 lžička oleje
cibule 1 ks
mléko 250 ml
vejce 2 ks
sýr gouda, nastrouhaný 100 g
sůl, pepř

Oloupejte cibuli a pokrájejte ji nadrobno.
Rozehřejte pánev vložte kousek oleje a másla.
Přidejte pokrájenou cibuli a mezitím si pokrájejte předem uvařené uzené 

Připravte hrnec s vodou a osolte ji.
Když se voda vaří, nasypejte do ní těstoviny.Vaříme asi 8 minut.
Těstoviny uvařené na skus sceďte a prolijte studenou vodou

K zlatavé cibuli přidejte uzené, to také lehce opečte.
Připravíme si zálivku. - Do mléka přidejte 2 vejce, opepřete, osolte a vidličkou promíchejte.
Těstoviny přendejte do pekáčku a přisypejte restovanou cibulku s uzeným a nastrouhaný sýrem.
Vše zalijte zálivkou a opět promíchejte. Dejte zapéct .na 170 °C.