Těstoviny s rajčaty a sýrem
asi 400 g těstovin (vrtulky)300 g rajčat
1 cibule
česnek dle chuti
čerstvá bazalka
70 g tvrdého sýru
3 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
POSTUP
V kastrolu na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme omytá a nakrájená rajčata, česnek a bazalku a dusíme.
Osolíme a opepříme a přidáme těstoviny.
Podlijeme vodou, aby byly těstoviny ponořené.
Kdy je pokrm hotový, poznáme podle toho, že jsou těstoviny měkké a rajčata vytvořila omáčku.
Jídlo naservírujeme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
Vepřové maso na rýži
750 g vepřového plecka1 větší cibule
sůl
pepř
česnek
mletá sladká paprika
konzerva celých rajčat
1 hrnek rýže
asi 350 g hlávkového zelí
olej
POSTUP
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
V kastrolu na oleji maso ze všech stran opečeme.
Pak přidáme rajčata, česnek, sůl a mletou papriku a podlijeme.
Dusíme do poloměkka.
Přidáme rýži a nakrájené zelí, opět podlijeme a dusíme do změknutí rýže i masa.