Seznam blogů

16. 12. 2020

Nové Vánoční recepty 2019 / Myslivecké knoflíky / Laskonky / Citrónové rohlíčky / Vínové cukroví

 🎄Myslivecké knoflíky

Postup přípravy receptu

Vypracujeme klasické linecké těsto a necháme v lednici odpočinout.
Ušleháme sníh ze 4 bílků a poté postupně přimícháváme mleté ořechy smíchané s moučkovým cukrem.
Z lineckého těsta vykrajujeme malá kolečka, pistolí (pytlíkem) stříkáme bílkovou hmotu a ozdobíme 1/4 vlašského ořechu (1/2 ořechu u větší velikosti).
Pečeme na 170°C cca 10-15 min. podle velikosti knoflíků.

Linecké těsto:
250 g hladké mouky

125 g másla (Hery)

80 g moučkového cukru

2 žloutky

3 lžíce mléka

na špičku nože prášku do pečiva




Náplň:

200 g prosátých umletých vlašských ořechů

200 g moučkového cukru

4 bílky

vlašské ořechy na ozdobení






🎄 Jednoduché Perníčky🎄


Máslo rozetřeme s medem,vejcem, cukrem.
Pak vše zpracujeme s hladkou moukou  kořením do perníku +1 malá lžička sody a dáme odpočinout do chladna.
Vyválíme těsto ,vykrajujeme tvary, která upečeme.Po vychladnutí zdobíme citronovou polevou.

 🎄 Laskonky z bílků /1

Laskonky jednoduché a křupavéPostup přípravy receptu

Vyšlehat bílky s pískovým cukrem a špetkou soli nad parou do husté pěny.
(10 minut, teplota 80 stupňů)
Promíchat ručně s kokosovou moučkou a moučkovým cukrem
 ( kokos s cukrem trochu pomlít v mixeru.
Na plech vyložený pečicím papírem udělat laskonky přes šablonu.
V troubě nechat sušit ca 60 minut při 70 stupních

3 bílky + špetka soli
165 g pískového cukru 
35 g cukru moučky 
90 g kokosové moučky 

🎄Kokosové laskonky vykrajované  /2
200g 100% tuku, 250g hl.mouky, 
200g cukr moučka, 150g .kokosu. 
Zpracovat těsto a nechat odležet .
 Z těsta vykrájet oválky a upéct.
Náplň
2 bílky, 80g cukru krupice, 40g mletých ořechů, 100g másla, 1 vanilkový cukr
Bílky ušlehat s cukrem nad párou. Nastrouhané ořechy opražíme na suché pánvi. S mícháme  s rozšlehaným máslem a cukrem. Přidáme vychladlý bílkový sníh a opražené ořechy.





🎄Citrónové rohlíčky

Vypracujeme těsto a necháme přes noc v chladničce uležet. Na druhý den vyválíme a vypichujeme rohlíčky.Pečeme cca 6-7 minut na 200°C. Plníme citrónovým krémem a poléváme citrónovou polevou.
Těsto:
400 g hladké mouky, 250 g másla, 200 g mletého cukru, 3 žloutky, šťáva i kůra z 1/2 citrónu .
Základní máslový krém:  
Vmícháme šťávu z půlky citrónu 250 g másla, 6 PL cukru, 1 vejce citrónová šťáva 
Citrónová poleva: uvedené suroviny řádně vmícháme. 
 300 g moučkového cukru, 2 PL citrónové šťávy, 2 PL horké vody 

Citronová kolečka