Seznam blogů

10. 11. 2019

Vánoční cukroví s Majklem - Vanilkové rohlíčky / Ferrero Roche, 20ks - ořechů / Punčové řezy


Vanilkové rohlíčky
150 g másla 180 g hladká mouka 60 g práškového cukru 80 g mletých vlašských ořechů (jemné namleté) vanilkový cukr ( 2 sáčky) nebo 1 čajová lžička vanilkového extraktu 50 g mletých vlašských ořechů




❤️ Makrónky ❤️
160 g jemně mletých mandlí (mandlová mouka) 160 g moučkového cukru 140 g vaječné bílky 160 g cukru krupice potravinářské barvivo Vánoční krém na náplň makrónky: 125 g měkkého másla 300 g moučkového cukru 1 lžička kondenzovaného mléka (nebo normálního mléka) 1 lžička whisky (volitelně)


1 - Ferrero Rocher s Majklem


12 ks - Rochers: 350 g Nutella 24 kulaté oplatky, 5 cm v průměru 100 g lískových oříšků 100 g mléčná čokoláda

2 - Ferrero Roche
1 tuk (100%)
2 kakaový pudink v prášku
2 lžíce kakao
1 plechovka kondenzované mléko
strouhané ořechy nebo Kokos

Rozehřejeme 100% tuk Lukana. Do vlažného tuku zamícháme 2 kakaové pudinky, kakao, slazené mléko - salko. Z vychladlé hmoty lžičkou tvoříme kuličky, dovnitř můžeme dát lískový ořech a obalujeme v ořechách nebo v kokosu.

20ks - ořechů 150 g hladké mouky 100 g roztaveného másla 75 g práškového cukru (prosetého) 50 g mleté ořechy 1 žloutek 10 g vanilkového cukru (nebo vanilkového extraktu) 1/2 čajové lžičky kakaa pro světlé zbarvení (chceme dosáhnout barvy ořechů) Náplň 50 g roztaveného másla 80 g práškového cukru 80 g mletých ořechů 1 lžíce rumu


Související obrázek

Rychlé punčové řezy



300 g polohrubá mouka
200 g cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček prášek do pečiva
1 kostka Hery rozpuštěné
4 vejce
1 kelímek smetana ke šlehání
Nálev
150 ml hnědý rum
200 ml jahodový sirup
Poleva
300 g moučkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
3 lžíce mléko horké
čokoládová poleva

Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášek ( nevařený) vanilkového pudinku a do druhého jahodového pudinku. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Nechat vychladnout a polít polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.

Potřít vychladlou buchtu a pokapat čokoládou.