Vanilkové rohlíčky
❤️ Makrónky ❤️
1 - Ferrero Rocher s Majklem
12 ks - Rochers:
350 g Nutella
24 kulaté oplatky, 5 cm v průměru
100 g lískových oříšků
100 g mléčná čokoláda
1 tuk (100%)
2 kakaový pudink v prášku
2 lžíce kakao
1 plechovka kondenzované mléko
strouhané ořechy nebo Kokos
Rozehřejeme 100% tuk Lukana. Do vlažného tuku zamícháme 2 kakaové pudinky, kakao, slazené mléko - salko. Z vychladlé hmoty lžičkou tvoříme kuličky, dovnitř můžeme dát lískový ořech a obalujeme v ořechách nebo v kokosu.
20ks - ořechů
150 g hladké mouky
100 g roztaveného másla
75 g práškového cukru (prosetého)
50 g mleté ořechy
1 žloutek
10 g vanilkového cukru (nebo vanilkového extraktu)
1/2 čajové lžičky kakaa pro světlé zbarvení (chceme dosáhnout barvy ořechů)
Náplň
50 g roztaveného másla
80 g práškového cukru
80 g mletých ořechů
1 lžíce rumu
Rychlé punčové řezy
300 g polohrubá mouka
200 g cukr
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček prášek do pečiva
1 kostka Hery rozpuštěné
4 vejce
1 kelímek smetana ke šlehání
Nálev
150 ml hnědý rum
200 ml jahodový sirup
Poleva
300 g moučkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
3 lžíce mléko horké
čokoládová poleva
Vše do mísy a smíchat, těsto rozdělit na dva díly. Do prvního dáme v prášek ( nevařený) vanilkového pudinku a do druhého jahodového pudinku. Do pekáčku dáme nejprve vanilkové těsto a na něj hned jahodové těsto. Upečeme a na horkou buchtu nalijeme nálev smíchaný z: 150 ml rumu a 200 ml jahodového sirupu. Nechat vychladnout a polít polevou: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, asi 3 lžíce horkého mléka.
Potřít vychladlou buchtu a pokapat čokoládou.