Seznam blogů

19. 4. 2020

Sýrová roláda + Pizza bez kynutí + Špenánová Pizza z listového těsta

 Sýrová roláda 





Budete potřebovat:

• 12 plátků  sýra
• 200 g šunky
• 100 g zakysané smetany
• 100 g máslo + 3 tavené sýry
• 2 vejce

• 1 lžíce hořčice
• sůl, pepř
• červená paprika  nebo broskve


Postup:
Nejprve si připravíme sýrový plát na roládu. Je to jednoduché. Pláty sýra rozprostřeme na pečící papír, tak jak je uvedeno na obrázku, následně přikryjeme dalším pečícím papírem a rozpálenou žehličkou pláty spojíme. Necháme vychladnout a potřeme náplní.
Náplň:
Uvaříme vejce. Necháme je vychladnout, nakrájíme na drobné kostičky. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou,uvařenými a nakrájenými vejci a s hořčicí. Osolíme, opepříme, dochutíme dle potřeby. Směs natřeme na rozválený plát,dáme řádek broskví a řádek šunky. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice vychladit. Podáváme s bagetou.

1.
Pizza 
1/2  lžičky soli
1  lžíce oleje
250 g   hladké mouky
1/2  kostky droždí
2  dl  vody
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě.
Těsto rozdělíme  a  vyválíme tenkou pizzu,  potřeme kečupem, posypeme oreganem. 
 Dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté  troubě asi 10-15 min. V horkovzdušné asi 5-8 min.
2.
Pizza bez kynutí

1) TĚSTO: - 300g hladké mouky, 7g prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli,
2 lžíce oleje, mléko dle potřeby
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Na vále vyválíme placku a pak položíme na plech vymazaný olejem.

2) NÁPLŇ: -  4 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, koření na pizzu, pórek, 100g salámu dle chuti, 

1/2 papriky, 2-3 vajíčka, 100 g sýru
Do malé misky si dáme kečup + olej + koření. Smícháme a touto směsí potřeme těsto. Potom navrstvíme náplň .

Pórek + salám + paprika . Nakonec rozmícháme vajíčka se špetkou osoli a nalejeme na náplň. Dáme péci do trouby.

. Nakonec nastrouháme sýr a ten rozprostřeme po celé pizze. Necháme ještě chvíli zapécit


 Sýrový závin se špenátem nebo Pizza 
Špenánová Pizza z Listového těsta 
Příprava
Česnek rozetřeme se solí  a zarestujeme do špenátu a opepříme. Vyválíme listové těsto a do středu položíme ochucený špenát a na něj klademe plátky sýra. Listové těsto zarolujeme a dáme na plech s pečícím papírem. Rozšleháme vejce a potřeme, pečeme na 180°C 20 min  


200 g listového těsta
150 g čedaru
150 g čerstvého listového špenátu
1 vejce
1 stroužek česneku
sůl 


Rozválíme listové těsto potřeme trochou oleje smíchanou s kořením na Pizzu.
Posypeme nakrájeným salámem a koupeným ochuceným špenátem v kostkách.
Do každého rohu rozklepneme vejce.Posolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pizzu pečeme v dobře rozehřáté  troubě asi 10-15 min.