kousek koriandru nebo (kopr, petrželka), česnek, sůl ,cukr a pepř.
Nejprve je třeba připravit všechny produkty pro vaření. Slivky by měly být umyté, oloupané a rozmixované v mixeru, dokud nebude na kaši.Omáčka by měla být přivedena k varu, po které by měla být udržována na sporáku asi 5 minut. Po této době je třeba dochutit koriandrem, česnek s pepřem, solí a cukrem. Celý obsah omáčky by měl být nyní vařen 1-2 minuty, ne více. Formálně je omáčka hotová. Nyní je nutné ji pouze ochladit a pak se má dát do sklenice.Podává se jako příloha k masu
Domácí barbecue omáčka
8
| PL | rajčatový protlak |
4
| PL | cukr |
2
| PL | melasa - má léčivé účinky |
4
| PL | ocet balzamikový |
2
| PL | koření grilovacíí |
2
| PL | Horčice hrubozrnná |
1/2
| KL | worčestr |
1/2
| KL | ppepř |
Postup je jednoduchý, všechny suroviny dáme na pánev a krátce provaříme.
GRILOVANÁ KUŘECÍ KŘIDÝLKA
GRILOVANÁ ŽEBÍRKA
Omáčka na naložení masa
500 g masa
2 vejce
sůl
1 PL hořčice, pepř,
1 PL kečup nebo červ.paprika
1/2 lžičky škrobu
1 PL oleje
Suroviny promíchat a nechat přes noc v marinádě.